Thermoväggar

ERGO COLD – MARKNADENS SMARTASTE LÖSNING FÖR ATT AVDELA TEMPERATURZONER

ErgoCold väggen har tagit ännu ett steg i sin utveckling. Den nya låsningen gör väggen till den absolut snabbaste och lättaste väggen att  manövera, låsa och lossa. Själva låsanordningen är integrerad i väggen och   endast handtagsenheten ligger lättåtkomligt dikt an väggen vilket bibehåller väggens tunna konstruktion. Den står enormt stabilt under transporten med denna låsning och sektionerna kopplas lätt loss och manövreras snabbt och enkelt. De 3-delade sektionerna är bäst i fordon med bommar då de passar mellan och kan då ställas utmed väggarna. Kan levereras i 2-sektioners för mindre fordon och som 1-sektion blir det en utmärkt  fryskorrridorer.

               

ERGO COLD KORRIDOR

ERGOCOLD TRANSPORTBIL

 

THERMO VIKVÄGG

Thermo Vikvägg delar upp temperaturzoner och man kan enkelt reglera hur mycket den skall öppnas genom att flytta stöttan mot mitten vilket gör att väggen veckar ihop sig som ett dragspel. Den lätta godsstöttan är viktig då en komplett vägg inklusive stöttor blir väldigt tung.  När väggen är högre än ca 2,80 rekommenderas 3 stöttor för att väggen skall stå stabilt då den är rejäl och tämligen styv men när det är väldigt högt i tak gör den ökade egenvikten att den kan säcka ihop lite på mitten och därmed inte sluta tätt mot taket. Vi har därför utvecklat  en hållare som sitter på mitten högst upp där stöttans fot kan anbringas (se inflikad bild). Detta gör att väggen alltid är helt tät mot taket och att väggen inte säckar ihop. Väggen är portabel och kan enkelt flyttas samt öppnas ifrån såväl höger som vänster sida.

                            

 

 

LUFTLÄCKAGE

 

VIKVÄGG FÖR TRANSPORTBIL

Mindre fordon blir vanligare och vanligare i yrkestrafiken och kraven på att transporterna skall hålla samma kvalité och klara samma åtaganden som de större fordonen är samma. I ett mindre fordon med en litet lastutrymme blir det snabbt höga temperaturhöjningar när man öppnar dörrarna då det lilla utrymmet snabbt värms upp av den varma luften. Aggregaten är också mindre vilket gör det nästan omöjligt att bibehålla rätt transporttemperatur vid några frekventa dörröppningar. Med en thermovägg kan man enkelt transportera kylda varor i en sektion och sedan ha icke temperaturkänsligt gods framför väggen vilket gör att kylan stannar i sektionen innanför den portabla isoleringsväggen. Vi konstruerar och tillverkar alla sorters thermoväggar för yrkesfordon och då fordonen skiljer sig åt i storlek och utformning så har special blivit vår standard. Vi kundanpassar och gör väggar i små serier och med korta leveranstider.

 

 

     

THERMO LÄTTVIKTSVÄGG

Lättviktsvägg är den lämpliga produkten då man vid enstaka tillfällen behöver separera olika temperaturzoner eller bara krympa ett kylt utrymme för att spara energi (kylaggregatets bränsle). Då den inte används lossas godsstöttan och den mjuka väggen kan sedan rullas runt aluminiumskenan. Då blir det ett smidigt paket med mycket låg vikt ca 10 kg (minst hälften av övriga thermoväggar) . ERGOstöttan blir det perfekta tillbehöret till den här väggen då den väger lite men framförallt kan man mjukt och försiktigt pressa skenan mot taket utan risk för att slita sönder ändarna på det mjuka thermotäcket. Med denna vägg får man en lättflyttad vägg som passar olika lösningar. Då den inte används upptar den ett minimalt utrymme.

SKJUTVÄGG FÖR DISTRIBUTIONSTRAFIK

Perfekt för distributionsbil med temperaturkänsligt gods och många stopp. Väggen är gjord med två isolerade skjutpartier med rejält överlapp. På detta sätt minskas “kallraset” drastiskt och då sektionerna är isolerade blir det en dramatisk förändring varma dagar jämfört med PVC-draperier. Sektionerna är upphängda i en specialskena med spår och sektionerna behövs inte lyftas vid öppning/stängning utan skjuts åt sidan vilket ger en oöverträffad snabbhet vid öppning och stängning. Väggen kan öppnas från både höger och vänster sida. Väggen är portabel och kan enkelt flyttas och sättas upp valfritt beroende på godsfyllnad samt att inga ingrepp behöver göras i fordonet vid första användning.

 

THERMO PLUS

ErgoCold Plus+ är en mycket funktionell och hållbar vägg som också är lätt att använda.

Genom den fjäderbelastade topprofilen pressas väggen på plats och inga ytterligare låsmekanismer eller godsstöttor behövs.

Väggen är i en sandwichkonstruktion med glasfiberförstärkt laminat och invändig kärna av cellplast. En enormt bra isolering över hela väggen utan köldbryggor och tål dessutom mycket tuff hantering och slitage.

Isoleringsförmågan sparar energi och förhindrar frostskador, konstruktion med lång livslängd och enkel hantering blir tillsammans en bra investering vid frys&kyltransporter.

 

 

Filmer på våra thermoväggar

 

 

Hits: 480

Comments are closed.